Cookies ūüć™

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

VHZ groep
Duurzame kunststof kozijnen.

Wat maakt kunststof kozijnen zo duurzaam?

Wat veel mensen nog niet weten, is dat kunststof kozijnen de laatste jaren een enorme ontwikkeling doormaakten. Die heeft ze niet alleen veiliger en esthetisch oogstrelend gemaakt, maar vooral veel duurzamer dan alle alternatieve materialen. Want ze gaan een leven lang mee, zijn onderhoudsarm, hebben een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde en zijn vrijwel volledig recyclebaar. Kortom; kunststof is inmiddels de meest toekomstbestendige keuze voor een kozijn.

Over VHZ

Wij zijn VHZ en we leveren duurzame kozijnoplossingen. Onze naam stamt van de Vereenigde Havezate, wat staat voor een ‚Äėversterkt huis‚Äô. Dat is precies waar wij, gezamenlijk met onze groep van toonaangevende bedrijven, dagelijks aan werken: huizen en gebouwen sterk maken voor de toekomst. Veilig, comfortabel en solide. Met de meest duurzame kozijnen die er zijn, van UPVC.

Deze kunststof kozijnen gaan een leven lang mee met minimaal onderhoud, maximale circulariteit en een isolatiewaarde die alle alternatieve materialen overtreft. Want wij hebben niet alleen passie voor het maken van het beste product, maar ook voor het leveren van duurzame impact. Zo dragen we, als marktleider in Nederland, bij aan een betere leefomgeving voor de komende generaties. VHZ. Kozijnen voor het leven.

650+
medewerkers
2.000.000+
kozijnen geplaatst
8
locaties

Hier gaan we voor

100% Hergebruik

willen we bereiken door onze afvalstromen recyclebaar te hebben, een afvalloze bouwplaats voor onze klanten te realiseren en zo min mogelijk primaire grondstoffen te gebruiken.

100% Uitstootvrij

willen we bereiken door onze CO2-uitstoot maximaal terug te dringen door enerzijds energie te besparen en anderzijds groene energie in te zetten.

Lees meer

100% Comfortabel

willen we bereiken door huizen en gebouwen nog verder te isoleren en te versterken voor de toekomst. Veilig, comfortabel en solide. Met de meest duurzame kozijnen die er zijn, van kunststof.

Duurzaam bouwen

We willen in ons werk graag van blijvende waarde zijn voor onze klanten, onze medewerkers en de samenleving. Daarom houden wij bij al onze activiteiten rekening met de impact ervan op onze omgeving. We opereren voorbij de waan van de dag, met de blik op morgen.

Duurzaam bouwen is in onze ogen niet ‚Äėde omgeving zo min mogelijk belasten‚Äô. We streven naar een werkelijke bijdrage aan een betere wereld voor de generaties na ons. Daarom hebben wij in kaart gebracht in welke onderdelen van onze bedrijfsvoering we impactvolle veranderingen kunnen doorvoeren. Dat heeft geleid tot een model met drie pijlers; Leefomgeving, Mens en maatschappij en Toekomstbestendig ondernemen.

Duurzaamheid bij VHZ.

Onze meerwaarde

Duurzame impact

Wij geloven dat je ook in de bouw, moet streven naar een minimale footprint, bij alles wat je doet en maakt. Daarom produceren en bouwen we circulair, met een scherp oog voor de aarde en onze impact daarop. We willen in alle gevallen de beste en meest duurzame partner zijn in kunststof kozijnen, ramen en deuren.

Service & Kwaliteit

Kwaliteit leveren vanuit de klantbehoefte is voor ons een van de belangrijkste drijfveren. VHZ is opgericht in 2020, maar onze bedrijven zijn al meer dan 50 jaar, toonaangevend in kozijnoplossingen. Die achtergrond van ondernemerschap, dienstverlening en doorzettingsvermogen, geeft ons ook vandaag de verplichting om altijd alles op alles te zetten voor onze klanten.

Effectieve samenwerking

We onderzoeken doorlopend hoe we onze processen, producten en de manier van samenwerken kunnen verbeteren. Zo luisteren we goed naar de wensen van de klant om het beste advies te kunnen geven. Daarbij leggen we de lat hoog: we stellen steeds nieuwe doelen om te blijven bouwen aan een blijvende en plezierige samenwerking.

Onze dochterondernemingen

  Actueel

  Wij zijn de allereerste kunststof kozijnen fabrikant in Nederland met categorie 1 productkaarten in de NMD!

  Vanaf 16 maart 2023 zijn drie varianten van de kunststof kozijnen van Europrovyl opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD). Daarmee is Europrovyl de allereerste kunststof kozijnen fabrikant in Nederland met categorie 1 productkaarten in de NMD.

  Lees meer
  Ben Bergsma ontvangt VKG keurmerk.

  VKG Keurmerk en VHZ vinden elkaar in duurzame koers

  Met de aansluiting van VHZ Groep bij branchevereniging VKG Keurmerk zijn ook Kumij, Transcarbo, Smits kozijnen en Europrovyl onder de VHZ-paraplu lid geworden.

  Lees meer
  Montage van kunststof kozijn.

  VHZ versnelt groei door overname van Alwood

  Afgelopen week heeft VHZ Groep de overname van het montagebedrijf Alwood Montage afgerond. Deze overname betekent voor VHZ een verdere versterking van haar positie in de complete levering van duurzame kozijnoplossingen. Daarmee wil VHZ haar rol als servicegerichte partner in de renovatie- en nieuwbouwmarkt vergroten.

  Lees meer
  Montage hang en sluitwerk kunststof kozijn.

  VHZ neemt Kozijn Service Nederland over

  Woensdag 9 november jl. heeft VHZ Groep (VHZ) het servicebedrijf Kozijn Service Nederland (KSN) overgenomen. Met deze overname versterkt VHZ haar positie in de complete levering van en rond duurzame kozijnoplossingen.

  Lees meer
  Fietsevent Kumij.

  Kumij fietsevent 2022 geslaagd

  Het Kumij fietsevent 2022 voor onze relaties, was dit jaar op de prachtige locatie Sportpark Orderbos in Apeldoorn. De deelnemers werden verwelkomd door Roelof Docter terwijl zij konden genieten van een lekkere lunch. Vervolgens was het tijd om de fietsen erbij te pakken om zich lekker in het zweet te werken tijdens de MTB-tour of de Race-tour.

  Lees meer
  Werken bij VHZ.

  BAM Wonen en Kumij verduurzamen huurwoningen circulair

  BAM Wonen en Kumij zetten zich in voor het zo circulair mogelijk verduurzamen van 25 huurwoningen van BPL Pensioen in Rockanje. In dit unieke project worden kozijnen van 100% gerecycled kunststof toegepast en zorgen BAM Wonen en Kumij voor hoogwaardig hergebruik van de te vervangen kozijnen.

  Lees meer
  Ben Bergsma fietst voor Pink Ribbon.

  17.000 redenen om geld op te halen

  Maar liefst 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Ook dit jaar krijgen meer dan 17.000 Nederlanders de diagnose borstkanker te horen. Bij de partner van onze CEO Ben Bergsma is helaas aan het begin van dit jaar ook borstkanker vastgesteld. Reden voor Ben om op de fiets te stappen en 1.000 kilometer te fietsen door Nederland.

  Lees meer
  Kunststof kozijnen in hoogbouw.

  Bouwen op grote hoogte

  Enkel kozijnen produceren doet Europrovyl allang niet meer. De diensten gaan veel verder. Zo werken ze samen met Vink Bouw in Den Haag aan de woontoren Hoge Vrijheid. Hier worden de kozijnen in betonelementen geplaatst en beglaasd. Vervolgens worden de elementen voorzien van steenstrips en gaan ze op de bouwlocatie tot ruim 70 meter de hoogte in.

  Lees meer
  VHZ kunststof kozijnen in appartementen.

  Metamorfose in hartje Heerlen

  In het centrum van Heerlen wordt hard gewerkt aan de transformatie van het welbekende Sint Josephziekenhuis naar een supermoderne studentencampus genaamd Live & Be Campus. Een uitdagend project! De kamers van het oude beddenhuis worden omgetoverd tot 150 appartementen voor studenten en young professionals.

  Lees meer