Hofbadtoren – Den Haag


Opdrachtgever
Architect

Aannemer


Loostad B.V.
Oever & Zaaijer
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn B.V.

De Hofbadtoren is door de schaal en maat een bijzondere opgave: De Poort van Ypenburg biedt onderdak aan 162 sociale huurappartementen in Ypenburg die energiezuinig, duurzaam en comfortabel zijn. Als een U-vormig bouwblok sluit de Hofbadtoren naadloos aan op het bestaande Hofbad in de wijk Ypenburg. Hierdoor ontstaat een ruim en open binnenhof welke goed op de zon en aan de geluidsluwe zijde van het gebouw ligt. De appartementen zijn aangesloten op stadsverwarming en daardoor gasloos.

Kumij leverde K-Vision Trend kunststof kozijnen in verdiept profiel. De kozijnen en draaidelen zijn aan de buitenzijde voorzien van een standaard Renolitfolie kleur in RAL-7016 (antracietgrijs) of RAL-7035 (lichtgrijs) in nerf structuur. Deze zijn uitgevoerd met thermisch-isolerende HR++ beglazing (U = 1,0 W/m²K, ZTA waarde circa 55%) en geïsoleerd ventilatierooster (fabricaat Duco, type Duco Skymax Corto).

De Kumij kozijnen worden gedeeltelijk inclusief glas en ankers bij HSB leverancier WEBO geleverd en gedeeltelijk worden loggia kozijnen op de bouwplaats geleverd en gemonteerd.