ZuidDuin – Scheveningen


Opdrachtgever
Architect


Aannemer


A.S.R. Nederland
LEVS architecten, Marlies Rohmer, ONX, Broos de Bruijn en HOYT Architecten
Van Wijnen Dordrecht

Met het vertrek van de Norfolkline naar Vlaardingen kwam op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen een groot terrein vrij tussen de Kranenburgweg en Houtrustweg. Het terrein is gelegen vlakbij strand, duinen en zee, maar ook direct verbonden met de stad. Hier wordt De Zuid gerealiseerd, met 400 appartementen en grondgebonden woningen op steenworpafstand van de duinen, het strand en de havens. De Zuid is een gezamenlijk ontwerp van LEVS architecten, Marlies Rohmer, ONX, Broos de Bruijn en HOYT Architecten. Hierdoor is een grote architectonische verscheidenheid ontstaan. Door de onderlinge afstemming hebben de woningen zowel samenhang als een eigen identiteit. Bijzonder aan de grondgebonden woningen is dat ze worden ontwikkeld volgens het ‘HOMEMADE’-concept van a.s.r. waarbij de toekomstige bewoners hun woning naar eigen wens kunnen samenstellen.  

De ZuidDuin-appartementen zijn gevarieerd in hoogte, plastiek en architectuur, met royale balkons en terrassen. De onderste woonlaag ligt verhoogd ten opzichte van de straat en hebben een ruime buitenruimte. De appartementengebouwen staan op een gezamenlijke parkeergarage voor alle woningen.

Kumij heeft K-Vision Trend Alliance RV en Premidoor hefschuifpuien 88 Lux geleverd en gemonteerd. Deze zijn voorzien van Renolitfolie aan de buitenzijde in de kleuren Ral 7011 (Ijzergrijs) en Ral 7038 (Agaatgrijs) uitgevoerd in houtnerf folie en Ral 7021 (Zwartgrijs) en Ral 9010 (Zuiverwit) uitgevoerd in matte folie). Daarnaast zijn nog de kleuren Trumpet (in gladde folie) en Pyrite (metallic folie met mini nerf) ingezet.